divendres, 6 de juny de 2014

Unitat 4. El vi del Penedès.


VISITA AL CELLER AVGVSTVS (EL VENDRELL)




El vi (del llatí vinum) és una beguda obtinguda mitjançant la fermentació alcohòlica del seu most o suc. La fermentació es produeix per l'acció metabòlica de llevadures que transformen els sucres del fruit amb alcohol etílic i gas amb forma de diòxid de carboni. Els sucres i àcids que posseeix el vi fan que sigui suficient per a la fermentació. No obstant, el vi és una suma d'un conjunt de factors ambientals cóm el clima, la latitud, la altitud, les hores de llum, temperatura, etc......

El vi es produeix per primera vegada durant el neolític, als monts Zagros concretament (Armènia), al voltant del 6.000 aC. Posteriorment, el consum de vi es va estendre cap a occident arribant a Anatòlia, Grècia i Egipte. A la península ibèrica arribarà amb l’arribada dels grecs i fenicis a l’època del bronze (3.000-1.500 aC), ells van portar la varietat que es treballa al Penedès.

Aquí a la comarca del Penedès sempre ha estat lligat a la noblesa, les festes del poble, l’església, com a cerimònia per a celebrar un casament, any nou, reunions polítiques i és, fins i tot, la sang representativa de Déu a les misses de l’església etc.....

Vam visitar el celler Augustus, al Vendrell. Vam veure que cada part del terreny on es cultiva el raÏm es diferencia perquè porta el nom d’un emperador romà. Es produeix vi negre, rosat, blanc i vinagre agredolç de gran qualitat amb varietats Sauvignon, Merlot i Chardonnay. Vam finalitzar la visita amb una cata de vins.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada