divendres, 16 de maig de 2014

Unitat.1 La Prehistoria
LA PREHISTÒRIA DEL BAIX PENEDÈS

PALEOLÍTIC

El pas de diverses civilitzacions ha anat configurant la personalitat  de la comarca. Gràcies a la datació del carboni 14 se sap que, aproximadament  fa 21000 anys, un grup de caçadors recol·lectors  voltaven per la zona.

La zona de l’actual Baix Penedès hauria de tenir un clima i una vegetació molt semblant a les actuals del nord d’Escandinàvia. Els grups eren molt reduïts i l’estil de vida era nòmada, en constant moviment. Vivien de la caça i recol·lecció.

NEOLÍTIC

L’home es fa sedentari, és a dir, es situa en un lloc i pràcticament no es movien. Al contrari del Paleolític, en el Neolític ja es dominen les tècniques de l’agricultura, la ramaderia i la producció d’aliments.

La domesticació dels animals va començar amb el llop al qual li donaven aliment fins que el domestiquen. Desprès va vindre la cabra i el cavall. Com ja tenien aliment es tornen sedentaris perquè ja tenen la seva forma de producció.

LA BALMA DE LA GRAIERA

La Balma de la Graiera era un lloc de pas. Els primers habitants de l’actual terme municipal de Calafell van ocupar la Balma fa més de 20.000 anys.

Aquest jaciment arqueològic es troba situat al vessant del congost del Torrent de la Cobertera. Fa 6m d’amplada i 8m de fondària.

Durant aquest període els ocupants de la Balma es dedicaven a la caça d’animals. Per caçar els animals tenien un mètode molt senzill: gràcies a la zona on estava situada geogràficament, hi havia una gran varietat d’animals on passaven per buscar aliments, i com que estava situada en una gran vall tenien una gran visió i molta capacitat auditiva que feia més senzilla la caça d’animals.

Text realitzat per: Virginia, Ayal i Jessica.


Prehistòria

Vídeo realitzat per: Sofian i Toni; GES II

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada